V naší rodině jde kečup na dračku, jeho spotřeba je opravdu obrovská, takže přes léto vaříme a vaříme. Největší spotřebu má náš nejmladší, který jej jí i s rýží, no, proti gustu... Recept mám ze školy a dodneška se nám neomrzel. Zkoušeli jsme i jiné recepty, třeba s jablky, ale ten nám tak nechutná.
Recept na domácí kečup
1,25 kg rajčat
100 g cibule
120 g cukru
1 polévková lžíce soli
2 polévkové lžíce octa
2 kuličky nového koření
5 kuliček celého pepře
1 hřebíček
Rajčata omyjeme, rozkrájíme, přidáme ostatní suroviny a vaříme tak dlouho, až se odpaří všechna voda. Potom rozmixujeme a přepasírujeme přes síto. Pro jemnější chuť můžeme předtím vyjmout koření. Horké naplníme do sklenic, které otočíme dnem vzhůru, takto vydrží až rok nebo můžeme zavařit 20 minut při teplotě 80 °C.
Doporučují 3 ze 3 našich dětí.